Artikkeli asfaltin korjauksesta Aamuset-lehdessä

Yhden miehen asfalttifirma

01.05.2014 10:29
010514PIKI1_1

Pikimies Rami Järvinen lapioi kuumaa asfalttia pienkuorma-autonsa lavalta. (Kuva: Marianne Rovio)

Rami Järvinen laittoi viime vuonna pystyyn yhden miehen asfaltointifirman. Pikimies paikkailee yksityisten, yritysten ja taloyhtiöiden asfalttipihoja. Yrittäjäksi lähtemistä edesauttoi 20 vuoden kokemus asfalttitöistä.

– Olen aina työskennellyt asfalttitöiden parissa. Oman yrityksen perustaminen oli minun mielestäni paras vaihtoehto, koska näin vaimo ei jää lasten kanssa kokonaan yksin kesäisin ja minulla jää aikaa enemmän perheelle, Järvinen toteaa.

Pikimies korjaa ja paikkailee asfalttia. Hän ei valmista kokonaisia asfaltteja, vaan korjailee asfaltin pintaan muodostuneita reikiä ja muita rikkoumia. Järvinen lähtee liikkeelle juotuaan aamukahvit, saatettuaan lapset kouluun ja lenkitettyään perheen koiran.

– En viitsi ihan aamuvarhain lähteä asiakkaiden pihoja korjailemaan, jotta saavat rauhassa nukkua, Järvinen virnistää.

Pienkuorma-autoonsa hän pakkaa lapion, kolan, jyrän ja piikkauskoneen.

– Pieni kuorma-auto on kätevä. En usko, että minun pitää hankkia mitään isoa koneistoa. Näin on kätevä päästä ihmisten pihoihin, koska tämä mahtuu hyvin, Järvinen sanoo, ja osoittaa menopeliään.

Lavan hän täyttää kuumalla kestoasfaltilla, ja sen jälkeen hän suuntaa asiakkaiden luokse.

– Paikkaan 160-asteisella kuuma-asfaltilla. Se on edelleen parhain ja pitkäikäisin tapa korjata koska markettien paikkausmassoilla ei saa hyvää ja kestävää tulosta. Halvat massat eivät kestä kauan, sillä ne ovat pikemminkin vain väliaikaiseen tarkoitukseen ja se on vähän sama kuin paikkaisi sinitarralla pihaansa, Järvinen sanoo.

Järvisellä on meneillään kaivon korjaus omakotitalon pihalla. Maanpainumisen johdosta kohonnut kaivo estää vedenpääsyn kaivoon ja sateisella säällä muodostuu lätäköitä pihamaalle.

– Piikkaan kaivoa ympäröivän asfaltin auki ja lasken kaivoa alaspäin. Näin vesi pääsee kulkemaan oikeaan paikkaan, Järvinen sanoo ja osoittaa jo paikatun kaivon alaspäin laskevaa maata.

Marianne Rovio
http://www.aamuset.fi/naista-puhutaan/kotirakentaminen/yhden-miehen-asfalttifirma